7 oktober 2020
18:00

IF Sylvia

Referat: Karlslunds IF FK - IF Sylvia

Det var tunga huvuden i hemmalägret på Karlslund Arena efter slutsignalen i kvällens match mellan Karlslunds IF FK och IF Sylvia i Ettan Norra. Gästerna gör på nytt ett sent segermål, denna gång i den 90:e minuten då de spikar slutresultatet 1-2. Karlslunds mål görs av den 15-årige mittbackstalangen Edvin Tellgren efter ha nått högst med huvudet på hörna.

Ja, Karlslund kammar alltså noll poäng från kvällens batalj. Det finns dock glädjeämnen att ta med sig in i de sista åtta omgångarna. Vi börjar med laguppställningen:

Rasmus Forsell
Gabriel Kopkin - Edvin Tellgren - Christopher Alp
Lukas Julher - Pontus Hatula - Sebastian Loyola Nydén - Elias Jangdin - Nadir Ayéva
Tidjani Diawara - Rickson Mansiamina

Avbytare:
Oscar Franck, Konrad Gustafsson, Helmer Andersson, Sermed Habib, Ibrahim Habib, Martin Springfeldt, Jonathan Lundberg

Glädjeämne nr 1 är att vi får se en debutant i målet. 18-årige Rasmus Forsell gör sina första minuter i tävlingssammanhang för sin moderklubbs A-lag och dessutom en strålande insats. Han räddar bl a ett friläge då han snyggt går ner i en akrobatisk split.

Glädjeämne nr 2 är att 15-årige mittbacken Edvin Tellgren får göra sitt första seniormål i sin sjätte seriematch för A-laget. Den egna produkten spelade 90 minuter som mittback i en trebackslinje och stod återigen för en mycket fin insats.

I ett tufft spelschema där Karlslund ikväll spelade sin sjätte match på 15 dagar (och ny match igen om fyra dagar hemma mot Täby FK) så är det naturligt att det behövs vilas, roteras och luftas i spelartruppen. Ikväll hade Karlslund en avbytarbänk med utespelare som alla har varit mer startspelare än avbytare under säsongen, vilket alltså innebar att andra spelare fick chansen från start.

Glädjeämne nr 3 är att dessa spelare verkligen tog vara på möjligheten. 20-årige wingern Lukas Julher gör sin tredje start och 18-årige mittfältaren Pontus Hatula gör sin första start, och är två spelare som vi gärna lyfter lite extra efter mycket bra prestationer.

Vi brukar "tjata" om vår vanligvis unga trupp, och idag är ju inget undantag. Snittåldern på startelvan är 20,7 år och vi avslutar matchen med snittåldern 21,6.

Själva matchen då? Efter den första halvleken är ställningen 0-0 där Karlslund fortsätter sitt fina spel från den andra halvan av helgens match mot Gefle IF.

I den 58:e minuten gör Sylvia 0-1 genom ett inspel från vänsterkanten och på volley kan en svartvit anfallare stänka in bollen i mål, otagbart för Forsell i mål.

I den 70:e minuten jobbar Karlslund fram en hörna, vilken slås in i straffområdet av inbytte Sermed Habib. Högst når vår mittbackstalang Edvin Tellgren som knoppar in bollen i mål och det är kvitterat till 1-1.

Båda lagen vaskar fram chanser den sista kvarten av matchen, även om det är Sylvia som har de klarare chanserna. När klockan närmar sig full tid gör gästerna 1-2 genom ett inspel från deras högersida och avslut i straffområdet som går i mål.

En hedersam och tung förlust, men som sagt finns det glädjeämnen att ta med sig. Prestationen är bra mot Sylvia som i år är ett topplag. Detta var en jämn match, men där Karlslund var lite tröttkörda sista minuterna och gästerna lyckas norpa åt sig alla tre poäng. Åtta matcher kvar och allt i egna händer.

In under matchen kom Ibrahim Habib, Sermed Habib, Martin Springfeldt, Jonathan Lundberg och Konrad Gustafsson.

SportExpressen Play: Highlights från matchen
NA: Supertalangens första seniormål – men Karlslund förlorade efter sent avgörande

Närmast väntar Täby FK på hemmaplan, en match som spelas söndag 11 oktober kl 16.00 på Karlslund Arena.